9, Únor 2020

Malé neresti, ktoré si môžete dopriať aj počas bielkovinovej diéty

Bielkovinová diéte dokáže človeka potrápiť, lepšie povedané, ona vás potrápi, a to poriadne zásadným spôsobom. V prvej fáze budete hladovať, budete nervózni a neraz i bez posledného zvyšku energie. Ak však toto všetko prekonáte, čaká na vás druhá a tretia fáza, ktoré sú už omnoho príjemnejšie, a to hneď z dvoch prostých dôvodov. Po prvé, budete môcť jesť aj normálne jedlá a navyše aj tie bielkovinové budú pestrejšie, mnohé i o niečo chutnejšie. V rade druhom si na diétu a hlavne na váš nový spôsob stravovania zvyknete, takže vám to celé príde úplne normálne, nie ako týranie, trýznenie a tak ďalej.Žena si meria obvod pása
 
V týchto riadkoch by som vás chcela hlavne povzbudiť a nakopnúť, a to tým, že vám poviem o niekoľkých fajn jedlách, na ktoré sa môžete tešiť po skončení spomínanej prvej fázy bielkovinovej diéty. Ja osobne milujem napríklad proteínový zemiakový šalát od Prodietix, ktorý, ale teraz skutočne, chutí takmer ako ten normálny. Ďalšími super proteínovými jedlami sú napríklad palacinky alebo frankfurstké páročky. Tieto všetky dobroty na vás čakajú už od druhej, áno, niektoré až od tretej fázy.
 
Od druhej fázy si však budete môcť okrem týchto jedál v prášku (viem, znie to strašne, no je to tak, zároveň však na tom nie je nič zlé… nehovoríme o žiadne éčkovej sáčkovej polievke)  aj normálne varené jedlá, samozrejme s nejakými tými obmedzeniami. Jednu vec by som vám skutočne poradila, pozrite si všetky suroviny, ktoré sú povolené a potom si nájdite recepty, ako ich môžete spracovať. Pokiaľ by sa v nich objavovalo niečo nepovolené, tak podumte opäť, a tieto suroviny nahraďte tými povolenými.Zeleninový šalát so špáradlami
 
Druhou dobrou radou je, aby ste sa naučili variť čo najkreatívnejšie, napríklad zelenina nemusí byť spracovaná len do formy šalátu, ale napríklad i do polievky alebo do omáčky. Z mäsa si nemusíte pripravovať len rôzne obmeny klasického stroganovu, ale taktiež výborné stejky, ku ktorým je zelenina aj tak tou najlepšou prílohou.